SODA CREEK COMMUNITY HALL

Williams Lake, BC

 

The Soda Creek project has a total floor area of 1,023 m² and is located in Williams Lake, B.C. This building serves as a new community centre and office for the Xatsull Indian Band. The application of wood in the overall design supports the First Nation’s commitment to delivering a fiscally responsible, functional, flexible, and beautiful facility to its members. The complex is constructed of wood and emphasizes the use of local materials, sustainable design, durability, and low-maintenance operation.

The design integrates wood in both the structure and finishes. Composite lumber, Douglas fir plywood sheathing, glulam beams, and glulam timber panels were sourced locally and installed by trades who were, in large part, from the areas surrounding the Soda Creek First Nations.

 

 Value
$3,762,000
 Size
1,023 m2
 Delivery Method
Stipulated Sum
 Date
2018
 Location
Williams Lake, BC
 Client
Xatsull Indian Band